Dagboek

Dagboek

2020


Augustus

Er is weer plek vrij na 16 augustus.

Wat is het hier gezellig zeg! Volle bak en allemaal leuke tevreden mensen met hier en daar ook nog een huisdier. Tenten, fietsers, wandelaars, caravans en campers. Van alles door elkaar. In het fotoalbum nieuwe foto’s. Ons gastenboek staat net weer online. 

Juli

Het sanitair is weer open! Houd wel afstand alstublieft. Fijne vakantie en tot gauw? Mailt  u alstublieft als u n plek wilt reserveren .

Mei

Onze camping is open, mits u uw eigen sanitaire voorziening bij u heeft. Dit volgens de RIVM voorschriften, in ieder geval tot 1 juli. Friesland is zó mooi! 

April

Beste lezer,

Dit jaar zou ons 15de seizoen worden maar ook wij houden ons nu gedeisd ivm het Coronavirus. Er zijn allerlei maatregelen óók voor de campinghouder.

Wij hopen dat iedereen er goed door heen zal komen. Tijd om bezig te zijn met andere zaken. De kippen leggen alweer volop eieren maar die zullen we zelf maar opeten. Ons folderhutje blijft voorlopig dicht. Wij wensen u sterkte en wijsheid voor de komende tijd! Ons zomerhuisje kan  wel worden verhuurd.

2019


Wij zijn er weer bijna klaar voor!

Alle nieuwe folders weer in huis. Website bijgewerkt en nu nog het mooie weer. Kom maar op. Als u al zin heeft in de vakantie dan kunt u al boeken. Stuurt u ons gerust n mail. Geen reserveringskosten.

Ons zomerhuisje gaat straks ook weer in de verhuur vanaf 21 april. We hopen dat het weer een mooie zomer wordt met gezellige gasten. Graag tot ziens. Jan Henk en Christa.

2018 

Ivm Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018  is het komend weekend druk.Belt u voordat u op de bonnefoi komt.

Wij hebben n geweldig seizoen met leuke gasten.Hoe kan het ook anders met zulk mooi weer.Ondanks de droogte tóch nog een groene mat! En dat zonder gesproeid te hebben. Ook als u geen SVR lid bent dan bent u welkom. Oude caravans, nieuwe caravans, campers , tenten ….allemaal welkom. Ook mag u met de club komen….leuk zelfs. Maar belt of mailt u ons dan van te voren. En we zien u graag volgend jaar weer.

mei 2017

Het is prachtig weer en de mensen genieten hier weer.Kuikens geboren, jonge duiven, allerlei vinken, Kiekedief in de lucht, gemaaid gras. Heerlijk. Kom ook eens snuiven van de schone Friese lucht,wij heten u van harte welkom.Of huur ons gezellige vakantie huisje De Vlinderhof.Tot ziens?

4 augustus

We hebben zelfs katten te kamperen gehad,prachtig!

                      

17 juni

Weer veel leuke kampeerders ontmoet. Zélfs een kinderfeest op de camping met wel 13 kinderen,heel gezellig! Kinderen die voor het eerst in een tentje sliepen en dát op een camping even buiten het dorp waar de meesten vandaan kwamen.

                      feestje               en na een leuke partijtje weer huiswaarts,HOI

                      17 juni PARTY

27 mei

Legervoertuig op onze camping, zij doen mee aan een tour> morgen vanaf 11.00 uur vanaf Akkrum door 22 dorpen naar Wommels, komt kijken.

              

25 mei 2016

De Luchtmachtdagen zullen plaatsvinden op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2016. Wij hebben nog voldoende kampeerplekken en als u wilt kunt u met de trein naar Leeuwarden en de pendelpus verder.s Avonds komt u dan hier lekker tot rust. 

Op het programma staan onder andere vliegshows, static shows, een kijkje achter de schermen, het bewonderen van helikopters en straaljagers, het spotten van geweldige vliegtuigen uit binnen- en buitenland, demonstraties, workshops, enzovoorts. Of doe mee aan een speurtocht of beklim eens een stormbaan of klimtoren. Alle facetten en alle werkzaamheden van de Koninklijke Luchtmacht komen aan bod, dus behalve de vliegers zullen er ook technici, planners, koks, chauffeurs, artsen, enzovoorts aanwezig zijn en een rol vervullen binnen het programma van de Luchtmachtdagen.

Op 4 juni de Slachtemarathon, kom lekker bij ons kamperen en aanschouw dat prachtige spektakel.Of breng hiervandaan uw kennissen of familie op de plek van bestemming.Daarna lekker beentjes omhoog en genieten van de rust.


17 maart 2015

Het voorjaar is er gelukkig alweer. De eerste jonge duivenkuikens zijn al geboren en zijn 3 dagen oud. Tuin opknappen, aanzicht netjes op orde, trekkershut weer gastvrij maken. Onze oude kippen Jut en Jul zijn helaas door een roofdier gesneuveld in de koude maanden. De andere kippen leggen eieren als geen ander!

Welkom allemaal!

 

6 augustus 2014 

Het is alweer begin augustus. Onze broedse kip heeft 7 kuikens. Enig om te zien. Foto volgt snel. Afgelopen zondag zijn ze geboren. De gasten zijn gezellig en de trekkershut wordt gevuld met gasten. Al met al een gezellige drukte. Gelukkig heeft het geregend want de planten smeekten om water. De vogels eten onze bramen op. De pruimen worden helaas niet goed rijp en vallen paars maar onrijp uit de boom. Maar de rabarber heeft het prima gedaan.Hopen nog veel mooie dagen tegmeot te zien met veel gasten.

24 juni 2014

En ja… we gaan ook nog proberen om onze gasten van ontbijt te voorzien. Een B&B met verse eieren en eigen gemaakte jam. Het wordt zomer en wij hebben er zin in! De langste avond is alweer geweest maar de avonden zijn heerlijk om van te genieten met een wijntje op je eigen veranda.

 

6 april 2014

De trekkershut is af. Interieur zit er in, gas, water en licht werkt, gordijnen hangen. Gezellig!! Laat de gasten maar komen en meegenieten van de omgeving hier. In het fotoalbum staan mooie foto’s. 

 

23 maart 2014

De trekkershut staat! Er is zeer hard gewerkt de afgelopen weken met dat mooie weer. Laatste dag was wat minder met die regen maar dat mocht de pret niet drukken. Keuken is geplaatst, bed staat erin nu nog de verdere inrichting. Gordijnen gekocht maar nog even op maat maken. Ik zou er zelf wel in willen slapen haha. Veranda zit er voor zodat er in de avond nog even lekker met een wijntje nagenoten kan worden van de dag. Genietend van de ondergaande zon. De nieuw geplantte rode Cornoelje is aangeslagen en loopt uit , dat is weer mooi mee genomen. Water wordt nog aangesloten en de laatste puntjes op de ie. 

Bouw trekkershut is begonnen

 

23 februari 2014

We hebben er weer zin in. De rommel van de stacaravan is bijna weg. Wát een troep heb je daarvan. Gelukkig zijn alle onderdelen van de nieuwe trekkershut nu klaar om in elkaar gezet te worden. Het moet wel droog weer blijven want het gras was lange tijd veel te nat. Dan kan er gebouwd worden en ingericht. Nog een heel werk!

Nelly inmiddels volwassen

Veel gesnoeid op de camping en weer nieuwe stekken in de grond gezet zodat het mooi helemaal dicht groeit langs de weg. Hier en daar komt er al kleur in onze tuin. Voorjaarsgevoel!! Jippie!!

    

Onze kippen leggen als gekken. Boven op de foto links zijn het nog kukels, nu volwassen bruine kippen (rechts). Ze zijn helemaal van slag en denken dat het voorjaar is. Iedere dag 6 eieren. Er valt bijna niet tegenaan te eten. 

 

25 januari 2014

Tijd om weer ns even wat te schrijven. Er zijn de afgelopen maanden wat zaken gepasseerd.

Onze geit Willy is jong gestorven. Door een ongeluk in de stal had zij zich zelf zó in de knoei gewerkt dat ze met haar halsband haarzelf heeft gestikt. Tot groot verdriet van ons. Nelly gaat nu alleen door het leven en is een lieve en alweer grote geit geworden. Ze is heel aanhankelijk en kan niet wachten tot zij weer naar buiten in het zonnetje kan en de gasten mag begroeten.

In oktober hebben we een zware storm gehad. Behalve schade aan enkele bomen was er ook schade op de camping. De stacaravan was er niet tegen bestand en heeft een dubbele salto door de lucht gemaakt. Het was veranderd in een bouwpakket. Niets meer van te maken. De boel opgeruimd. Jan Henk en dochter Esther hebben er heel veel werk van gehad. Vele malen met een aanhanger naar de stort gereden. Het glas van de ramen is het ergst.Maar het einde is in zicht en…..er komt een mooie nieuwe trekkershut van 5×5 mét veranda voor in de plaats. Bouwpakket is al geleverd en er wordt druk geschilderd. Nu wachten op mooie droge dagen. Het is nu veel te nat om iets op te bouwen.

De website weer opfleuren en dan zijn we er straks weer klaar voor.

 

12 augustus 2013

Onze jonge geiten hebben wij genoemd naar twee trouwe vrouwelijke campinggasten.

Nelly komt al vanaf het eerste jaar dat wij zijn begonnen, 2006, met haar man en hond Nestor bij ons met hun caravan. Dit heeft iets bijzonders en mag wel een bijzonder tintje krijgen. 

Willy kampeert ook al voor de 5e keer bij ons met haar man in een tent en wordt ook vernoemd.

Leuk als kampeerders steeds terug komen en het zo naar hun zin hebben!!

We leggen het vast op foto en hier zijn zij dan: Nelly en Willy.

    

 

14 juli 2013

De zomer is eindelijk begonnen en het mooie weer lijkt er op. De geiten zijn inmiddels al weer twee weken bij ons en vermaken zich prima. 

Tevens zijn er 9 kuikens uit hun ei gekropen, heel lief. Moeder kloek doet heel goed haar best en ze groeien als kool. Zijn twee weken oud. 

    

 

Mei 2013

Het seizoen is weer begonnen met helaas te veel regen. De eerste gasten zijn geweest. Gezellie.

Dit jaar geen gezelschap meer van onze geit Doerak. Zij is ruim 16 jaar geworden. Wij en Bonnie, de pony, missen haar.

Daarom besloten om 2 nieuwe geitjes aan te schaffen.

Over 3 weken kunnen we hen ophalen, 2 mooie witte geitjes nét als vroeger toen we hier net woonden.

De tuin is weer aardig netjes en de moestuin weer ingezaaid, zodat we straks weer van alles kunnen oogsten en verse groenten eten.

De vlinders naar hartelust kunnen genieten en de bijen en hommels aan het werk kunnen. 

5 Kilo rabarber geoogst en al vast 17 potten jam gemaakt. Heerlijk! Nu maar wachten op een mooie en warme zomer.